Elektrik faciasında 14 kişi tutuklandı! İzmir'de 2 kişinin ölmesiyle ilgili soruşturma sürüyor

İzmir'de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili 14 kişi tutuklandı. Açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Yapılan açıklamada, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Elektrik faciasında 14 kişi tutuklandı! İzmir'de 2 kişinin ölmesiyle ilgili soruşturma sürüyor

İzmir’de su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

Gözaltına alınan İZSU Genel Müdürlüğü ve Gdz Elektrik çalışanı 27 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 14'ü tutuklandı, 7 şüpheli için ev hapsi kararı verildi. 6 kişi ise yurt dışına çıkış yasağı kararıyla serbest bırakıldı.

Elektrik faciasında 14 kişi tutuklandı! İzmir'de 2 kişinin ölmesiyle ilgili soruşturma sürüyor - Resim : 1

Kişiler, "Bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan tutuklandı. Cezaevine gönderilenler arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı, İZSU Kanalizasyon Dairesi Güney Şube Müdürü, Gdz Metropol Bölge Yöneticisi, Arıza Onarım Müdürü ve İşletme Teknik Şefi ile Argan Mühendislik şirketinin sahibi de bulunuyor.

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu tespit edildi. Bunlardan 3'ü yakalandı. 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtildi. Soruşturmada daha önce gözaltı kararı bulunan 2 şüpheliyi arama çalışmaları da sürüyor.

Elektrik faciasında 14 kişi tutuklandı! İzmir'de 2 kişinin ölmesiyle ilgili soruşturma sürüyor - Resim : 2

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" açıklamasını yaptı.

Yaşanan elektrik faciasında ön bilirkişi raporunda; iki kurumun da ihmali olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

izmir elektrik soruşturma