Dünya bu Türk'ü konuşuyor: Yusuf Dikeç kimdir?

2024 Paris Olimpiyatları'nda Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan atıcılık milli takımımız, 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya kazandı. Yusuf Dikeç'in rakibiyle mücadelesindeki rahat tavrı dünya çapında dikkat çekti. İşte detaylar...

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Dünya bu Türk'ü konuşuyor: Yusuf Dikeç kimdir?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, 10 metre havalı tabanca karışık takım yarışmasında gümüş madalya elde eden Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Türk spor tarihine önemli bir başarı kazandırdı.

Chateauroux Atıcılık Merkezi'nde yapılan final mücadelesinde, Türk sporcular Sırbistan'ın Damir Mikec ve Zorana Arunovic ikilisi ile karşı karşıya geldi. Yoğun ve heyecanlı geçen karşılaşmada 16-14 mağlup olan Dikeç ve Tarhan, gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı.

DÜNYADA KONUŞULUYOR

Dikeç'in, ekipmansız ve tek eli cebinde atış yaparak gösterdiği performans sosyal medyada büyük ilgi gördü. Sırp rakibinin, bulanıklığı önlemek için ek lens kullanması, hassasiyet artırmak için ana lens takması ve ortam gürültüsünü azaltmak için kulak koruyucu kullanması, yabancı basında gündem ve mizah konusu oldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Dikeç'in bu ikonik duruşunu sosyal medyada paylaşarak, "Olimpiyat köyünden bildiriyorum; herkes ayağını denk alsın! Yusuf Dikeç'imiz ve efsane pozu!" ifadelerini kullandı.

Yusuf Dikeç'in olimpiyat sayfasındaki hayat felsefesi bölümünde ise, "Başarı, elleriniz cebinizdeyken gelmez," yazısı dikkat çekti.

Sosyal medyada, Dikeç'in atış esnasındaki rahat tavrı ve ekipmansız durumu hakkında çok sayıda yorum yapıldı.

olimpiyatlar 2024 Paris Olimpiyatları