Doğu Perinçek'ten CHP'ye uyarı: DEM Parti ile ittifaklara iktidar yolu kapalıdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı canlı yayında CHP'nin DEM Parti ile işbirliğini sürdürmesi durumunda iktidar olamayacağını ifade etti.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Doğu Perinçek'ten CHP'ye uyarı: DEM Parti ile ittifaklara iktidar yolu kapalıdır

TV 100'de Kübra Par'ın sunduğu Farklı Açılar programında konuşan Perinçek, CHP'nin iktidar olamamasıyla ilgili önceki sözlerine açıklık getirdi. Perinçek, DEM-PKK ile ittifak yapanların iktidar olamayacağını belirterek CHP'yi uyardı.

Perinçek, CHP'nin her hareketinde PKK ile birlikte hareket ettiğini söyledi. Ayrıca, DEM Parti'nin yasal bir parti olarak varlığını AK Parti'nin bir zaafı olarak gördüğünü dile getirdi.

Doğu Perinçek, ordu ve polisin CHP iktidarına izin vermeyeceğini şu sözlerle vurguladı:

"Türkiye'nin bütünlüğünü, birliğini savunmaktan sorumlu, görevli olan hiçbir kuvvet izin vermeyecektir. Bunu anlatıyorum. Bu iradeyi paylaşmamız lazım. DEM partisiyle, PKK ile ittifak yaparak hiç kimse burada ülkemizde iktidar olamaz. Dem ile PKK ile ittifak yapanların iktidar kapıları kapalıdır. Bu millet akılsız değil. Ülkesini perişanlıklara sürükleyecek, kampanyasına sürükleyecek, iç kavgalara sürükleyecek bir iktidar formülünü bu millet kabul eder mi? Polise ve orduya hangi görevi vermişiz? Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü koruma."

Doğu Perinçek DEM Parti chp