Doğu Perinçek, AK Parti hükümetini eleştirdi: "Suriye'ye 'seçim yap' demek, ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye ile normalleşme için anayasa ve seçim gibi şartlar öne süren hükümeti eleştirdi. Perinçek, "Suriye'ye 'Seçim yap ondan sonra seninle iş birliği yaparım' demek, ABD ve İsrail planlarına teslim olmaktır" dedi.

Türkiye – Suriye normalleşmesinin hız kazandığı ve Erdoğan-Esad görüşmesinin hazırlıklarının yapıldığı bir dönemde, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den açıklamalar geldi.

Bakan Yaşar Güler, geçtiğimiz günlerde İngiliz Reuters ajansına verdiği demeçte, “Türkiye, Suriye'den çekilme koordinasyonunu ancak yeni anayasa kabul edildikten, seçimler yapıldıktan ve sınırlar güvence altına alındıktan sonra görüşebilir” demişti.

Konuyla ilgili Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Hükümetin bu açıklaması ABD ve İsrail planlarına teslim olmaktır, bunlar çok ciddi yanlışlar. Bunları yapacağım diye bir taahhütte bulunmasını şart koşmuyor. Yeni anayasa yapıldıktan sonda diyor. Peki Suriye'nin anayasasını Türkiye mi yapacak? Başka ülkelere, seçimlerini Türkiye mi dayatacak? Türkiye'nin başında nasıl bir hükümet var? Orada da devlet var kardeşim, sen başka devlete anayasa dayatamazsın. Suriye devletine saygı göstermemiz lazım, bu Türkiye'nin en önemli menfaatidir." dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye ile Suriye’nin, büyük çabalar sonucunda PKK ile ortak mücadele noktasına geldiğini söyledi. Türkiye’nin önüne PKK’yı bölgeden kökten temizleme fırsatı çıktığını vurgulayan Doğu Perinçek, Bakan Yaşar Güler’in açıklamalarına tepki gösterdi. “ABD ve İsrail planlarına Türkiye hükümeti teslim oluyor” ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek, "Suriye'ye 'Seçim yap, ondan sonra seninle iş birliği yaparız' dediğin zaman bu ABD-İsrail planlarına teslim olmaktır. Türkiye, bu açıklamasıyla Rusya ile ilişkilerini, Suriye ile ilişkilerini, İran ile ilişkilerini ve Irak ile ilişkilerini, hepsini dinamitliyor. Bu ülkelerle iş birliğini reddederek İsrail'in, ABD'nin yanına düşüyorsun." dedi.

Vatan Partisi Lideri Perinçek, hükümete, PKK ile mücadelede Türkiye’nin önüne çıkan tarihi fırsatı kaçırmaması çağrısı yaptı. İsrail tehdidi ve ABD emperyalizmine karşı, bölgesel güç birliğinin önemine dikkat çekti.

Doğu Perinçek, "Bunlar çok ciddi yanlışlar, buradan dönmesi gerekiyor. Bu şekilde PKK'nın hakkından gelemezsiniz. Türkiye kendi toprak bütünlüğünü koruyacaksa, ABD ve İsrail'in ikinci İsrail planını, bunu kimle önleyecek? Suriye ile birlikte, İran ile birlike, Irak ve Rusya ile birlikte..." dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Doğu Perinçek vatan partisi suriye