Dışişleri Bakanlığından, Trump'a suikast girişimiyle ilgili açıklama! Türkiye suikast girişimini en güçlü biçimde kınadı

Dışişleri Bakanlığı, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimi ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada suikast girişimi en güçlü biçimde kınanırken, "Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrimeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Dışişleri Bakanlığından, Trump'a suikast girişimiyle ilgili açıklama! Türkiye suikast girişimini en güçlü biçimde kınadı

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği miting sırasında silahlı saldırıya uğradı.

Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken saldırıda mitinge katılan 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlarken ABD Gizli Servisi, 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks'un etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN SUİKAST GİRŞİMİNE KINAMA

Dışişleri Bakanlığı da eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "ABD'nin eski Başkanı ve yapılacak seçimlerde başkan adaylarından olan Donald Trump'a, Pensilvanya eyaletindeki kampanya etkinliği sırasında düzenlenen saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz." ifadesine yer verildi.

Söz konusu suikast girişiminin aynı zamanda "halkın iradesine yapılmış bir saldırı" olduğu vurgulanan açıklamada, "Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrimeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ABD'de düzenlenecek seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi temennisinde bulunuldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

dışişleri bakanlığı donald trump suikast