Dışişleri Bakanlığından MİT'in Ankara'daki takas operasyonuyla ilgili açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından gerçekleştirilen 7 ayrı ülkenin cezaevlerinde bulunan 26 kişinin takas operasyonuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Türkiye'nin, barış ve istikrarın sağlanması için her türlü katkıyı sunmaya devam edeceği belirtildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Dışişleri Bakanlığından MİT'in Ankara'daki takas operasyonuyla ilgili açıklama

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ankara'da, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus cezaevlerinde bulunan 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna imza attı. ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere 7 uçak ile 26 kişi Türkiye'ye nakledildi. Operasyon kapsamında, 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye nakli sağlandı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TAKAS OPERASYONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da gerçekleşen takas operasyonuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus olmak üzere yedi ayrı ülkenin cezaevlerinde bulunan toplam 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonunun Ankara'da gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, takas operasyonu kapsamında; ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere toplam 7 uçak ile Türkiye'ye nakledilen şahıslardan; 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD'ye naklinin sağlandığı bildirildi.

​Açıklamada, "Müzakere sürecinin en başından, takasların gerçekleştirildiği son ana kadar takas faaliyetinin bütün güvenlik önlemleri, lojistik planlamaları ve ihtiyaçları Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından yürütüldü. Türkiye, uluslararası alanda barış ve istikrarın sağlanması için her türlü katkıyı sunmaya devam edecektir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

dışişleri bakanlığı takas operasyon MİT