Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria’da başlattığı hukuksuz operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki yöntemleri Batı Şeria’ya da genişletme planlarını sert bir şekilde eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria’da başlattığı hukuksuz operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki yöntemleri Batı Şeria’ya da genişletme planlarını sert bir şekilde eleştirdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İsrail’in Batı Şeria’da başlattığı hukuksuz operasyonu ve İsrail Dışişleri Bakanının Gazze'deki yöntemleri Batı Şeria’ya da taşıma niyetine dair açıklamalarını güçlü bir şekilde kınıyoruz.

Netanyahu Hükümetinin Filistin halkına yönelik uyguladığı baskıcı politikalar, uluslararası barış ve güvenliğe yönelik en büyük tehditlerden biridir.

İsrail’in uluslararası hukuku tamamen göz ardı eden bu eylemlerine karşı gerekli cezai ve zorlayıcı tedbirlerin derhal alınması zorunludur.

İsrail’e koşulsuz destek veren bazı ülkelerin, uluslararası hukuk ve insanlık vicdanına aykırı olan bu tutumlarından bir an önce vazgeçmeleri gerekmektedir.

israil filistin Dışişleri Bakanı