Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırısını lanetledi!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in, Han Yunus'taki saldırısını lanetledi. Yapılan açıklamada, "Han Yunus'ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son dört günde buradaki dört okulun hedef alınması, İsrail’in Filistin halkını topyekun yok etmeyi amaçladığının somut birer kanıtıdır." denildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırısını lanetledi!

İsrail, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde yerlerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okula saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 25 kişi ölürken, 53'ten fazla kişi de yaralandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Han Yunus'taki katliamı ile ilgili açıklamada bulundu.

Açıklamada, "İsrail’in, Gazze’nin Han Yunus kentinde Filistinlilerin sığındığı bir okulda onlarca masum sivili katletmesini lanetliyoruz. Han Yunus'ta ortaya çıkarılan toplu mezarlar ve son dört günde buradaki dört okulun hedef alınması, İsrail’in Filistin halkını topyekun yok etmeyi amaçladığının somut birer kanıtıdır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu saldırıların, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin ateşkes müzakerelerini baltalamayı hedeflediğini de gösterdiği vurgulanan açıklamada, "İsrailli yetkililer, insanlığın tüm değerlerini ve uluslararası hukuku hiçe sayan bu eylemlerinden ötürü kanun önünde hesap vereceklerdir." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

israil dışişleri bakanlığı filistin