Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan diplomasi trafiği! Brüksel'de iki mevkidaşıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılmak için Belçika'nın başkenti Brüksel'e gitti. Bakan Fidan, Yunanistan ve İspanya Dışişleri Bakanı ile bir araya geldi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan diplomasi trafiği! Brüksel'de iki mevkidaşıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bürüksel’de diplomasi trafiği yürütüyor. Bakan Hakan Fidan, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanlarının gayriresmi toplantısına katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e gitti.

Önce Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis ile görüştü. Ardından da İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile bir araya geldi.

Bakan Hakan Fidan'ın katılacağı toplantıda, AB'nin, Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmesi için somut adımlar atması gerektiğine yönelik beklenti, muhataplara iletilecek. Türkiye'nin AB’ye üyelik süreci, Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize meselesi de gündeme gelecek. Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki net tutumu da AB tarafına bir kez daha bildirilecek.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan diplomasi trafiği! Brüksel'de iki mevkidaşıyla bir araya geldi - Resim : 1

AB’DEN RUS VARLIKLARI AÇIKLAMASI

Öte yandan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell toplantı girişinde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile basına ortak açıklamalar yaptı.

Borrell, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımları çerçevesinde dondurulan Rus varlıklarından 1,4 milyar avronun Ukrayna'ya ve bu ülkeyi askeri açıdan destekleyen ülkelere gönderildiğini duyurdu. Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırması için bu tür doğrudan bir adımın ilk kez atıldığını söyledi.

RUSYA’DAN AB'YE SERT TEPKİ

Rusya’dan Borell’in açıklamalarına sert tepki geldi. AB'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatlarının finansmanı için dondurulan Rus varlıklarından elde edilen geliri kullandırtması, Rusya tarafından 'hukuki sonuçları olacak hırsızlık' olarak nitelendi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bunlar hukuka aykırı eylemler. Bunların mutlaka hukuki sonuçları olacak. Bu, hukuk dışı kamulaştırmadan, Rusça tabirle paramızın çalınmasından başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

hakan fidan brüksel