Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: "Türkiye ve Suriye'nin birlikte atması gereken adımlar var"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sky News Arabia televizyonuna mülakat verdi. Türkiye ve Suriye'nin birlikte atması gereken adımlar olduğunu söyledi. Fidan, Sınır güvenliği, terörle mücadele ve mülteciler konusunun önemli olduğunu söyledi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: "Türkiye ve Suriye'nin birlikte atması gereken adımlar var"

Sky News Arabia televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terörizmin Suriye’den temizlenmesi gerektiğine işaret etti. PKK’nın işgal ettiği Arap toprakları, ele geçirdiği petrol tesisleri olduğunu belirtti. Fidan, "PKK/YPG ile savaşmamız, petrolü, enerji kaynaklarını alıp Suriye halkına geri vermemiz gerekiyor." dedi.

Hakan Fidan, Suriye'yle belli noktalarda gerekli adımları atmak istediklerini söyledi. "Biz aramızdaki mevcut sorunları çözmek için, Cumhurbaşkanlığı dahil her türlü diyaloğu her türlü seviyede başlatmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan, Türkiye ve Suriye'nin birlikte atması gereken adımlar olduğunu belirtti. Sınır güvenliği, terörle mücadele ve mülteci konularının önemli olduğuna işaret etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: "Türkiye ve Suriye'nin birlikte atması gereken adımlar var" - Resim : 1

Şam'ın ilişki kurmak için şart koştuğu sorusu üzerine Fidan, "Bize şu ana kadar iletilmiş herhangi bir ön şart yok. Daha görüşmeden birbirimize şart koyacak isek o vakit zaten görüşmenin bir anlamı yok. Barışa olan ihtiyacı esas alma anlayışındayız" dedi.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad'in görüşmesi hala ihtimal dahilinde mi?" sorusuna Fidan, "Cumhurbaşkanı'mız böyle bir teklifte bulundu. Bizler de bu konu üzerinde çalışıyoruz. Bir şey söylemek için henüz erken ama ben çalışıyorum." yanıtını verdi..

Mısır-Türkiye ilişkilerine dair Fidan, ağustos ayı başında Kahire'ye ziyareti olacağını söyledi. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi de Ankara'da ağırlayacaklarını açıkladı.

Filistin-İsrail konusunda Fidan uyarıda bulundu. "İki devletli çözümü şimdi hayata geçirmezsek, ileride bir dördüncü Gazze savaşı çıkacaktır. Sürekli savaşlarla uğraşacağız." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

hakan fidan türkiye suriye