Dilan Polat'ın tahliye talebi neden reddedildi? Nedeni ortaya çıktı

Kara para aklama ve çeşitli suçlamalar nedeniyle tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat’ın 40 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşandı. Dilan Polat’ın tahliye talebinin reddedilme nedeni açıklandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Dilan Polat'ın tahliye talebi neden reddedildi? Nedeni ortaya çıktı

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanıklı davada önemli bir gelişme yaşandı. Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Polat çiftinin avukatları, dosyaya sunulan son MASAK raporunun lehlerine olduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu. Dosya, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne incelenmek üzere gönderildi.

Mahkeme, 4 tutuklu sanığın itirazını reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Dilan Polat için ise eksik evrak bulunduğu gerekçesiyle değerlendirmenin evraklar tamamlandığında yapılacağını belirtti. Mahkeme, Dilan Polat’ın tahliye talebinin, MASAK raporunda suç unsuru teşkil edebilecek bir eylem tespit edilmemesi ve sağlık sorunları gerekçesiyle yapıldığını ifade etti.

Sabah’tan Arzu Kaya'nın haberine göre; mahkeme, Dilan Polat hakkında kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğunu ve henüz savunmasının alınmadığını belirtti. Ayrıca, hakkında istenen ceza miktarının dikkate alındığında kaçma şüphesinin bulunduğunu kaydederek itirazı reddetti ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

dilan polat tahliye masak