Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdıkları

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'e ziyarette bulundu. Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelenk bıraktı. Erdoğan daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdıkları

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı kutlamaları kapsamında başkent Ankara'da Anıtkabir'de tören düzenlendi. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdıkları - Resim : 1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ'Nİ İMZALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdıkları - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk; Bugün ezeli ve ebedi vatanımız olan Anadolu'daki varlığımızı perçinleyen, millet olarak bağımsızlığımızı sağlayan Büyük Zafer'in 102'nci yıl dönümünü heyecanla ve iftiharla kutluyoruz.

Her türlü imkansızlığa rağmen kazandığımız bu zaferle, şanlı tarihimizin zaferler silsilesine yeni bir halka daha eklemenin yanı sıra Cumhuriyet'in ilanına giden yolu da ardına kadar açtık. Büyük bir inancın, sarsılmaz bir imanın ve zorlu mücadelelerin eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefimize adım adım yürüyoruz.

Milletimizin Kızılelma'sına dönüşen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirinceye kadar azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu gurur günümüzde zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı ve gül bahçesine girercesine toprağa düşen aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Ruhun şad olsun."

Anıtkabir, devlet töreninin ardından halkın ziyaretine açıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan 30 ağustos zafer bayramı anıtkabir