DEM Parti İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt gözaltına alındı

Van’da DEM Parti İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. DEM Parti Diyarbakır İl Başkanlığı da sosyal medya paylaşımında, çekilen halay müziğiyle terör örgütü propagandası yaptı.

Ekrem Demir Ekrem Demir

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Sabah saatlerinde birçok adrese yapılan eş zamanlı yapılan operasyonda aralarında DEM Parti İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı DEM Parti, Mersin’de Kürtçe şarkı eşliğinde, terör örgütü propagandası yaparak halay çekenlerin tutuklanması üzerinden kışkırtma çalışması yürütüyordu.

Diyarbakır’da DEM Parti, sosyal medya hesabından gençleri dağa çağıran PKK şarkısı eşliğinde çekilen halay görüntülerini paylaştı. Görüntülerde Bağlar, Sur ve Kayapınar Belediyeleri EŞ Başkanları da yer aldı.

Belediye başkanlarının hep birlikte halay çektiği Zaza’ca olan şarkının sözleri bölücü talepler ve silahlanma çağrısı yapılıyor.

Yine Van’da DEM Partili Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Neslihan Şedal katıldığı düğün töreninde örgüt filamasıyla halay çekerken görüntülendi.

Hakkâri’de de düğünde terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen müzik grubu üyesi 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Van DEM Parti van gözaltı