Çuval eyleminde gözaltına alınan 15 gençten 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

ABD askerlerinin başına çuval geçiren Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinden 10'u tutuklama talebiyle, 5'i ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Çuval eyleminde gözaltına alınan 15 gençten 10'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

 İzmir Limanı'na demirlemiş olan ve ABD'nin en büyük taarruz gemisi olarak bilinen USS Wasp'ta görevli Amerikan askerine yönelik düzenlenen bu çuval eylemi, gençler tarafından Filistin halkına selam gönderilerek 7. kez gerçekleştirildi. Eylemin ardından, aralarında Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Samet Kunt ve TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'in de bulunduğu 15 genç gözaltına alındı. Gözaltı süreci sonrasında, 10 genç tutuklama talebiyle, 5 genç ise adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edildi.

VATAN PARTİSİ'NDEN SERT TEPKİ

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Serhan Bolluk, çuval geçiren gençlerin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmesine sert tepki gösterdi. Bolluk, "ABD askerine çuval geçiren 10 gencin tutuklanması talebi, bir cumhuriyet savcısına yakışmayan bir karar. Vatanı savunmak, gençlerden önce savcının görevidir." şeklinde konuştu.

son dakika çuval eylemi tgb vatan partisi öncü gençlik