Çuval eylemi dünya basınında: Dünya Türk gençliğini konuşuyor!

Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin İzmir’de Amerikalı askerlerin başına çuval geçirmesi dünyanın gündemine oturdu. Amerikan Komünist Partisi, Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi tebrik ve teşekkürlerini iletti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Çuval eylemi dünya basınında: Dünya Türk gençliğini konuşuyor!

Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri İsrail’i korumak için bölgeye gelen ve İzmir'e demirleyen Amerikan uçak gemisinde görevli askerlerin kafasına çuval geçirmesi dünya çapında ses getirdi.

Amerikan Komünist Partisi’nin gençlik örgütü Emperyalizm Karşıtı Amerikalı Öğrenciler Birliği İzmir’deki çuval eyleminin görüntülerini paylaştı. Emperyalizm Karşıtı Amerikalı Öğrenciler Birliği “Türkiye’deki kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Amerikan Komünist Partisi, Hamas ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de Vatan Partisi Öncü Gençlik ve TGB'nin Çuval eyleminden sonra tebrik ve teşekkürlerini iletti.

Ayrıca Rusya, Filistin, İran, Suriye, Belarus devlet yetkililerinden de çok sayıda dayanışma mesajı geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray sözcüsü ise “İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirilmesinden rahatsız olduk” dedi.

Çuval eylemi uluslararası medyada da geniş yer buldu.

Dünyanın dört bir yanından sosyal medya kullanıcıları ise Amerikan askerinin başına çuval geçirilme videolarını paylaştı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

tgb vatan partisi öncü gençlik çuval eylemi