Çuval eylemi Altaylı'yı rahatsız etti: Vatan Partisi'nden yanıt

Vatan Partisi Öncü Gençlik ve TGB üyelerinin gerçekleştirdiği çuval eylemini eleştiren Fatih Altaylı’ya, Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’dan yanıt geldi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Çuval eylemi Altaylı'yı rahatsız etti: Vatan Partisi'nden yanıt

 Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İsrail’i korumakla görevli olan ve İzmir Limanı’na demirleyen ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp’ta görevli bir Amerikan askerine çuval geçirdi. Gençler, yedinci kez düzenledikleri bu çuval eylemiyle Filistin halkına destek mesajı verdi.

'ÇUVAL' ALTAYLI'YI RAHATSIZ ETTİ

Öncü Gençlik ve TGB'nin bu çuval eylemi, Fatih Altaylı’nın tepkisini çekti. YouTube kanalında açıklama yapan Altaylı, TGB'nin çuval eylemi hakkında şu ifadeleri kullandı: "Çarşıda gezen bir 'coniye' saldırıyorlar. O 'coninin' ne Amerikan dış politikasından haberi var ne de ABD'nin Türk askerinin başına bir zamanlar çuval geçirdiğinden. Amerikalı askerin ne suçu var?"

BURSALI'DAN ALTAYLI'YA CEVAP

Altaylı’nın bu eleştirilerine Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’dan hızlı bir yanıt geldi. Bursalı, Altaylı'ya şöyle cevap verdi: "Kod adı 'Siyah' olan Fatih Altaylı yine görevinin başında. Yine ABD ve İsrail’e siper oluyor. İzmir çarşılarında masumca gezen 'gariban' Coni’ye üzüntü duyuyor, bu bağlılığıyla merkezlerine sadakatini gösteriyor. ABD’li askerin suçu olmadığını söylüyor ama Gazze’deki mazlumların çektiği acıları sorgulamıyor. Onların zulmüne ortak oluyor."

Özgür Bursalı fatih altaylı çuval eylemi