Cumhuriyeti Kadınları Derneği dayanışma kahvaltısı düzenledi

Cumhuriyet Kadınları Derneği, dayanışma kahvaltısında buluştu. Genel Başkan Tülin Oygür, önemli süreçlerden geçilen bu dönemde kadın hareketi olarak ülke sorunlara çözüm için ön saflarda olduklarını belirtti.

Kadın hareketinin milli karakteri konumunda olan Cumhuriyeti Kadınları Derneği dayanışma kahvaltısı düzenledi. CKD'nin etkinliğine çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi, sendika başkanları katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, önemli süreçlerden geçilen bu dönemde kadın hareketi olarak ülke sorunlara çözüm için ön saflarda olduklarını belirtti. Oygür, Şubat ayında CKD'nin büyük kurultaya gideceğini de duyurdu:

- Sizlerin desteği ile derneğimiz Türkiye'de kadınların sorunlarına ülkenin önemli süreçlerden geçtiği bu dönemde yaşadığı özel sorunlara elinden geldiğince eğiliyor. Bu kahvaltının bir önemli özelliği de dayanışmanın dışında derneğimiz dışından çok sayıda konuğumuzun aramızda olması. Şubat ayında büyük kurultaya gidiyoruz. Yeniden kendimizi yenileyeceğiz. CKD görev almak isteyen bütün kadın ve erkek dostlarımızı derneğimize bekliyoruz. 

Dayanışma kahvaltısına katılan kitle örgütü temsilcileri de CKD'nin Cumhuriyet değerlerini taşıyan bir kadın hareketi olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Cumhuriyet Kadınları Derneği tülin oygür