Cumhuriyet Bayramı yurt dışında da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı'nın 99’uncu yılı, yurt dışında da coşkuyla kutlandı. Rusya ve Çin'in Ankara Büyükelçilikleri de kutlama mesajı yayımladı. Pakistan ve Katar’da Cumhuriyetin 99'uncu yıldönümü nedeniyle binaların dışına Türk Bayrağı yansıtıldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul başkonsolosluğu, "Değerli Türk dostlarımızın Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunun 99. yıl dönümünü samimiyetle kutlarız" mesajıyla Cumhuriyet Bayramını kutladı. Benzer bir kutlama da Çin Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından paylaşıldı.

KKTC'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı. Kutlamalar Başkent Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle başladı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar "Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum." dedi

Cumhuriyet Bayramı’nın 99’ıncı yılı yurt dışında da coşkuyla kutlandı. Birçok Türk Büyükelçiliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenledi.

ABD’deki kutlamaların adresi Washington'daki Türkevi'ydi. Resepsiyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Tunus'ta Büyükelçi Çağlar Fahri Çakıralp'ın ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Tunus Sağlık Bakanı Ali Murabıt ve Çevre Bakanı Leyla eş-Şeyhavi katıldı.

İtalya’da da coşkulu bir resepsiyon verildi. Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğindeki resepsiyon iki ülke ulusal marşının okunmasıyla başladı. Resepsiyona, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş ve KKTC Roma Temsilcisi Mustafa Davulcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhuriyet Bayramının 99’ıncı yıl coşkusu Avusturya, Bulgaristan, Kırgızistan, Nijerya’da da benzer görüntülerle kutlandı.

 Katar’ın başkenti Doha’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında kentte 6 binaya Türk Bayrağı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın silüetleri yansıtıldı.

Pakistan’ın başkenti İslamabad’daki "Pakistan Anıtı” da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağının rengine büründü.

cumhuriyet bayramı 29 ekim cumhuriyet bayramı