Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atamalar! İşte görevden alınan ve atanan isimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla bazı bakanlıklarda görevden almalar ve atamalar gerçekleştirildi. İşte Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararların ayrıntıları...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atamalar! İşte görevden alınan ve atanan isimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla bazı atamalar ve görevden almalar gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alınırken Bakan Yardımcılığına, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni atamalar! İşte görevden alınan ve atanan isimler - Resim : 1

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekci görevden alınırken Bakan Yardımcılığına Musa Heybet atandı.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz görevden alınırken Bakan Yardımcılığına Yasin Ayfer Erkoç atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Muhammet Kasım Gönüllü atandı.

Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Kerim Taşkıran, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Muhammed Talha Pamukçu atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı; Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görenden alınarak Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erhan Karakaya atandı. Mersin İlk Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay atandı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında açık bulunan Bakan Yardımcılığına Murat Kazancı atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin görevden alındı. Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığına Emre Dabak atandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Orhan Aydın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Mesut Güner, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı.

Orman Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer; Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince atandı.

Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun görevden alındı ve Rekabet Kurulu Üyeliğine kalan süreyi tamamlamak üzere Rıdvan Duran atandı.

Muhammet Kasım Gönüllü Yasin Ayfer Erkoç Musa Heybet Muhammet Bilal Macit cumhurbaşkanı erdoğan atama Resmi Gazete son dakika