Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa için uzlaşı çağrısı!

Partisinin 23’üncü kuruluş yıl dönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Erdoğan, milli çıkarları koruma noktasında muhalefetle diyaloğun artmasının zorunlu olduğunu ifade etti. AK Parti’nin zamanın ruhuna göre değişeceğine dikkat çekerek Genel Kongre’ye işaret etti.

Cemre Nilsu Çatakoğlu Cemre Nilsu Çatakoğlu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin 23’üncü yıl dönümünde "Aynı gemideyiz" mesajı verdi, yeni Anayasa için uzlaşma çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadele, ailenin korunması, tüm dünyada artan İslam karşıtlığı gibi tehditler, iktidar ve muhalefetiyle daha fazla konuşmamızı, temas ve diyalog halinde olmamızı elzem kılıyor. Şunu unutmayalım; hepimiz aynı gemideyiz. Gemideki delikleri büyütmenin, hatta siyasi ihtirasların esiri olarak yeni delikler açmanın kimseye faydası dokunmaz. Yeni yasama döneminde inşallah böyle bir yaklaşımı hâkim kılacağımıza inanıyorum. Biz AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak uzlaşmacı, yapıcı ve diyaloğa açık tavrımızı sürdüreceğiz." dedi.

Cumhrubaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin zamanın ruhuna göre değişeceğini açıkladı. Erdoğan, "'Zamanın ruhu' toplumu dönüştürürken; siyasal alanı yeni baştan tanımlamakta, alışılagelmiş siyaset tarzlarını da değişime zorlamaktadır. Önümüzdeki aylarda başlatacağımız Büyük Kongre sürecimizi sadece bir 'vitrin yenilenmesi' olarak değil, milletimizin bizden beklediği kapsamlı değişimin ana zemini olarak görüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa için uzlaşı çağrısı! - Resim : 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı merkezli ideolojik saldırılara karşı genç nesli korumak için partisine de uyarı yaptı. Erdoğan, "Nesillerimizi, gençlerimizi, kökü dışarıda bu tehlikeli akımlardan korumak amacıyla önümüzdeki dönemde çok daha hassas olacağız. LGBT sapkınlığına nasıl bakıyorsak, Türk ve Müslüman düşmanlığından beslenen 'ırkçı saldırganlığa' aynı nazarla bakıyoruz. Bu noktada her bir arkadaşımın, her bir teşkilat mensubumuzun da dikkatli, hassas olmasını rica ediyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın Meclis’te yapacağı konuşmayı da hatırlattı. Erdoğan, "Netanyahu, ABD Temsilciler Meclisi'nde sahip olduğu kadar Mahmud Abbas'ın da parlamentoda konuşma hakkına sahip olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Öte yandan programda partisinden ayrılarak AK Parti’ye geçen 13 belediye başkanına ve 2 milletvekiline rozet takıldı.

cumhurbaşkanı erdoğan ak parti