Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, suikast girişimiyle karşı karşıya kalan Donald Trump'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a geçmiş olsun telefonu

Görüşmede, Trump'a yönelik suikast girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump'a yönelik suikast girişimini bir kez daha kınadı ve bu saldırı nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suikast girişimini demokrasiyi hedef alan bir saldırı olarak nitelendirdi.

Trump'ın bu menfur saldırı sonrası sergilediği cesur duruşun takdire şayan olduğunu belirten Erdoğan, Trump'ın programlarına ara vermeden devam etmesinin demokrasiye güç verdiğini ve Amerikan halkının sağduyusuna olan güvenin bir göstergesi olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

RESMİ ADAYLIĞI İÇİN TEBRİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında Trump'ın kutuplaşma ve gerginliği azaltma amacıyla verdiği teskin edici birlik mesajlarıyla güçlü bir liderlik sergilediğini dile getirirken, Donald Trump'ı Cumhuriyetçi Parti tarafından resmen ABD Başkan Adayı olarak gösterilmesi nedeniyle tebrik etti. Ayrıca Erdoğan, Kasım ayında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimlerinin hem ABD halkı hem de Türkiye-ABD ilişkileri için hayırlı olmasını temenni etti.

amerika donald trump erdoğan