Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ile görüşme açıklaması! Bakan Hakan Fidan'ı görevlendirdiğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD dönüşünce uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye ile görüşmelerle ilgili açıklama yapan Erdoğan, konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı görevlendirdiği duyurdu. Erdoğan, "Suriye'de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak." dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ile görüşme açıklaması! Bakan Hakan Fidan'ı görevlendirdiğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere ziyaret ettiği ABD'nin başkenti Washington'dan dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemin sıcak başlıklarından olan Suriye ile ilişkiler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye ile görüşme açıklaması! Bakan Hakan Fidan'ı görevlendirdiğini duyurdu - Resim : 1

Erdoğan, Beşar Esad'a yapılan davetle ilgili, "Davetin Ankara, İstanbul gibi bir yerde mi, yoksa sınır hattında bir bölgede mi gerçekleşmesi öngörülüyor? Rusya'nın bu yakınlaşmaya nasıl baktığını biliyoruz ama ABD ve İran cephesiyle ilgili bir tavır, bir tepki söz konusu mu?" sorusunu yanıtladı.

Görevi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a verdiğini ve Hakan Fidan'ın şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyeceklerini ve ona göre adım atacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

- Biz Suriye'de adil bir barışın mümkün olduğunu düşünüyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğünün bizim de çıkarımıza olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Suriye'de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Bu inşa sürecinin en önemli adımı da Suriye ile yeni bir dönem başlatmaktan geçtiğini söylüyoruz. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız.
- ABD ve İran'ın da bu müspet gelişmelerden memnuniyet duyması ve çekilen onca acının son bulması için süreci desteklemesi gerekir. Biz komşumuzdaki yangını söndürmek için yıllardır çaba sarf ediyoruz. Suriye'nin bir ve bütün olarak yeni bir gelecek inşa etmesi için oluşacak iklimden kimsenin rahatsızlık duymaması temel beklentimizdir. Bu süreci terör örgütleri zehirlemek için elinden geleni yapacaklardır. Provokasyonlar tertipleyip oyunlar kuracaklardır. Tüm bunların farkındayız ve hazırlıklıyız. Biz Suriye'de barış istiyoruz ve barışın yanında olan herkesi de bu tarihi çağrımıza desteğe bekliyoruz.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan suriye son dakika