Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temaslar! Katar Emiri Al Sani ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile Ankara'da bir araya geldi. Erdoğan ayrıca, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İşte Erdoğan'ın kritik temaslarının ayrıntıları...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temaslar! Katar Emiri Al Sani ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nda bir araya geldi. Erdoğan ve Al Sani başbaşa görüşürken, görüşme 2,5 saat sürdü.

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama geldi. Buna göre görüşmede, Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastıyla ateşkese niyetli olmadığını bir kez daha ortaya koyduğunu, Türkiye'nin bölgeye kalıcı barış ve huzuru getirici çözüm için çalışmaya devam ettiğini, Katar ile sonuç alıcı gayretleri artırma niyetinde olduklarını ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in hem Filistin toprakları hem de Lübnan'daki saldırıları ile bölgede gerilimi artırmaya çalıştığını, son günlerde iyice artan İsrail saldırganlığını durdurmak için uluslararası toplumun etkin adımlar atması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, Katar ile ekonomik ilişkiler başta olmak üzere siyasi, askeri, ticari ve kültürel alanlarda işbirliğini ileri noktalara taşıma kararlığının tam olduğunu, atılacak adımlarla iki ülke arasındaki dayanışmanın perçinleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temaslar! Katar Emiri Al Sani ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüştü - Resim : 1

ERDOĞAN, ARNAVUTLUK BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Erdoğan görüşmede, iki ülke ilişkilerinin ileri düzeyde seyrettiğini, ticari, ekonomik, askeri temaslarla savunma sanayisindeki işbirliğinin atılacak adımlarla daha da güçleneceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta FETÖ'nün alan kazanmaya yönelik gayretlerinin boşa çıkartılmasının son derece önemli olduğunu, örgütün Arnavutluk'taki eğitim, sağlık ve dini kurumlar içerisindeki yapılanmasının son bulması için de gayretlerin süreceğine inandığını belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan Al Sani edi rama