Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi ataması! Yeni Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni büyükelçi ataması gerçekleştirdi. Buna göre, Fatih Yıldız, Sudan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atandı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi ataması! Yeni Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız kimdir?

Cumhurbakşanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni büyükelçi ataması gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyükelçi ataması ile ilgili kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan, Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı karara göre, Fatih Yıldız, Sudan Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atandı.

FATİH YILDIZ KİMDİR?

Türkiye'nin yeni Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız, 1971 yılında İzmir'de dünyaya geldi.

1994 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Fatih Yıldız, aynı yıl Dışişleri Bakanlığına girdi.

Fatih Yıldız, 2002-2004 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Uğur Ziyal'in makamında ikinci kâtip ve başkâtip olarak çalıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi ataması! Yeni Sudan Büyükelçisi Fatih Yıldız kimdir? - Resim : 1

2004-2008 yıllarında Vaşington Büyükelçiliğinde başkâtip ve müsteşar olarak görev yapan Fatih Yıldız, 2008-2010 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaynakları Dairesi'nde şube müdürü olarak görev yürüttü.

Fatih Yıldız, 2010-2014 yıllarında Şikago Başkonsolosu, 2014-2017 yıllarında ise Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı oldu.

Fatih Yıldız, 25 Ocak 2017 tarihinde Bağdat Büyükelçisi olarak görev yapmaya başladı ve 1 Mayıs 2021 tarihine dek bu görevi sürdürdü.

Fatih Yıldız, 26 Temmuz 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye'nin Sudan Büyükelçisi olarak atandı.

Fatih Yıldız, evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

cumhurbaşkanı erdoğan büyükelçi atama Fatih Yıldız sudan