Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir süreci başlatalım istiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Türkiye ve Suriye ilişkileri sorulan Erdoğan, dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatmak istediklerini söyledi. 

Murat Güneş Murat Güneş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir süreci başlatalım istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Türkiye ve Suriye ilişkileri sorulan Erdoğan, dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatmak istediklerini söyledi. 

Erdoğan, “Özellikle Sayın Esed'e 'Ya ülkeme gel veya üçüncü bir ülkede bu görüşmeyi yapalım' çağrımı iki hafta önce yaptım. Bu konuyla ilgili olarak da Dışişleri Bakanımı görevlendirdim. O da muhataplarıyla görüşmek suretiyle inşallah bu dargınlığı, kırgınlığı aşmak suretiyle yeni bir süreci başlatalım istiyoruz." İfadelerini kullandı.

 Erdoğan, müttefiklerine de mesaj verdi, “PYD ile kurulan ilişkiyi kabul etmemiz mümkün deği” dedi. Filistin’de iki devletli çözüme işaret eden Erdoğan, barış tesis edilene kadar İsrail ile NATO nezdinde işbirliğinin Türkiye tarafından onaylanmayacağını vurguladı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

recep tayyip erdoğan suriye nato pyd abd esad