Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis görüştü! İşte NATO Zirvesi'ndeki buluşmanın ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere bulundukları ABD'de bir araya geldi. İşte Erdoğan ile Miçotakis arasındaki görüşmenin ayrıntıları...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis görüştü! İşte NATO Zirvesi'ndeki buluşmanın ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği ABD'nin başkenti Washington'da temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir araya geldi. Erdoğan ile Miçotakis, zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da görüştü.

KRİTİK GÖRÜŞMENİN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis arasındaki görüşmenin ayrıntıları da belli oldu. Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis görüştü! İşte NATO Zirvesi'ndeki buluşmanın ayrıntıları - Resim : 1

Yapılan açıklamada, "Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı." ifadelerine yer verildi.

Görüşmede Erdoğan'ın, Türkiye'nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade ettiği belirtildi.

Görüşmede ayrıca Erdoğan'ın, Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da belirttiği ifade edildi.

cumhurbaşkanı erdoğan yunanistan nato