Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüştü! Kritik görüşmenin ayrıntıları belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamında bulunduğu ABD'de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi. Liderler arasındaki görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşının seyri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüştü! Kritik görüşmenin ayrıntıları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki kritik görüşmelerine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi kapsamındaki Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'nın ardından, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da bir araya geldi.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy görüştü! Kritik görüşmenin ayrıntıları belli oldu - Resim : 1

GÖRÜŞMENİN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy arasındaki görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı.

Buna göre görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşının seyri ile bölgesel ve küresel konular ele alındı. Görüşmede Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna-Rusya savaşının adil bir barışla sonuçlanması için gayretlerini sürdürdüğünü, Karadeniz Tahıl Girişimi'nin yeniden canlandırılması için de çalışmalara başlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin barışa zemin oluşturmak adına arabuluculuk dahil her türlü girişime hazır olduğunu da belirtti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan Volodimir Zelenskiy nato