Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron görüştü! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu ABD'de diplomatik temaslarını sürdürüyor. Erdoğan, son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi. Görüşmenin ayrıntıları, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından açıklandı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron görüştü! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, buradaki kritik diplomatik temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron görüştü! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları - Resim : 1

GÖRÜŞMENİN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasındaki görüşmenin ayrıntılarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı.

Buna göre, Erdoğan-Macron görüşmesinde, Türkiye ile Fransa ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ile bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Fransa ilişkilerinin her alanda artırılmasının önemine vurgu yaptı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılmasının gerekli olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda desteklenmesinin beklendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in ateşkes konusunda Batılı ülkeler tarafından teşvik edilmesinin, bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacağını, Fransa'nın da bu noktada somut adım atmasının yararlı olacağını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan Emmanuel Macron nato