Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Scholz görüştü! Görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD'deki NATO Zirvesi kapsmında bir araya geldi. Liderlerin görüşmesine ilişkin ayrıntıları Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı duyurdu.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Scholz görüştü! Görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere bulunduğu ABD'nin başkenti Washington'da Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'nun ardından Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile zirvenin yapıldığı Walter E. Convention Center'da görüştü.

LİDERLERİN GÖRÜŞMESİNİN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Erdoğan ile Scholz görüşmesine ilişkin açıklama açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye ile Almanya ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşı ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ilgili gelişmeler ele alındı.

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sona ermesi ve ortaya çıkan ateşkes fırsatının heba edilmemesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, çatışmaların bölgeye yayılmasının engellenmesi için gayretlerin artırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik sürecinin canlandırılması için Almanya'dan destek beklendiğini de ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan Olaf Scholz nato