Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında kritik görüşme! Görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinde, Netanyahu'nun ABD Temsilciler Meclisi'ndeki görüntülerin derin hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi. Haniye'ye düzenlenen suikastın ateşkes çabalarına ağır darbe indirdiğini belirtti.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında kritik görüşme! Görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü.

Görüşmede, Türkiye ile ABD ikili ilişkileri, Gazze meselesi, Türkiye'de yapılan rehine takası, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu yönetiminin ateşkes ve barış istemediğini, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki görüntülerin Türkiye ve dünyada derin hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi.

Haniye'ye düzenlenen suikastın ateşkes çabalarına ağır darbe indirdiğini ve İsrail'in Gazze'deki ateşi bütün bölgeye yaymak için çalıştığını vurguladı.

Erdoğan, Türkiye ve ABD ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için Türkiye'nin elinden geleni yaptığını ve buna devam edeceğini kaydetti.

Görüşmede ABD Başkanı Biden, rehine takasının sorunsuz bir biçimde yapılması için gösterdiği gayret nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

cumhurbaşkanı erdoğan joe biden son dakika