Cumhurbaşkanı Erdoağan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi bir araya geldi! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları

Ankara'da 12 yıl aranın ardından tarihi bir ziyaret gerçekleşti. Ankara'ya gelen Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan karşılama töreninin ardından liderler baş başa görüşmeye geçti.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Cumhurbaşkanı Erdoağan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi bir araya geldi! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, resmi ziyaret için Ankara'ya geldi. Sisi ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, Esenboğa Havalimanı'na indi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıladı. Karşılama töreninde Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoağan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi bir araya geldi! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları - Resim : 1

Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'nda bir süre görüşen Erdoğan ve Sisi, daha sonra aynı makam aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

ERDOĞAN, SİSİ'Yİ RESMİ TÖRENLE KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin bulunduğu makam aracını, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddede karşılayan süvariler, araca protokol kapısına kadar eşlik etti.

Erdoğan ve Sisi'nin tören alanındaki yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı.

Cumhurbaşkanı Erdoağan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi bir araya geldi! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları - Resim : 2

Daha sonra Cumhurbaşkanı Sisi, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Sisi, merdivenlerde Türkiye ve Mısır bayrakları önünde tokalaşarak, gazetecilere poz verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi daha sonra ikili görüşmeye geçti. Basına kapalı görüşme sonrası Erdoğan ve Sisi, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı'na başkanlık edecek. İki liderin katılımıyla anlaşma imza töreni ve ortak basın toplantısı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoağan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi bir araya geldi! İşte kritik görüşmenin ayrıntıları - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi onuruna resmi akşam yemeği verecek.

Törende Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan Sisi mısır son dakika