Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 15 Temmuz'un ideolojik arka planını anlattı: "NATO üzerinden Türkiye'yi teslim alma süreci var"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye'nin NATO üzerinden Batı'ya entegre edilerek teslim alınmak istediğini söyledi. Ulusal devletin güçlendirilmesine vurgu yapan Uçum, "15 Temmuz'da milli demokratik halk devriminde çok ciddi halk desteği çıktı" dedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 15 Temmuz'un ideolojik arka planını anlattı: "NATO üzerinden Türkiye'yi teslim alma süreci var"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, emperyalizmin Türkiye'yi hangi yöntem ve araçlarla ele geçirmeye çalıştığını anlattı.

Türkiye'nin Batı kültürüyle bütünleştirilmesine karşı çıkan Uçum, bu noktada bir "asimilasyon" süreci yürütüldüğünü ifade etti.

- Türkiye'ye yönelik en önemli meselelerinden birisi AB üzerinden Avrupa ile entegre olma meselesi, liberalizm üzerinden Avrupa ile entegre olma meselesi, NATO üzerinden Batı ile entegre olma meselesi. Bunları ortaya koyduğunda ortada gerçek anlamda bir Türkiye kalmaz.
- Türkiye bağımsızlığından vazgeçmeyelim, kendi tarihinden, kimliğinden, kültüründen değerlerinden vazgeçerek batıcı toplum olmamalı. Batıcı asimilasyondan kasıt Türkiye'nin Batı'nın değerleri ve kültürüyle tamamen entegre hale getirilmesidir.

15 Temmuz'un ideolojik arka planını anlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Batı devletlerinin Avrupa Birliği, NATO ve liberalizm üzerinden Türkiye'yi teslim alınma amacında olduğunu söyledi.

- Türkiye'ye yönelik en önemli meselelerinden birisi AB üzerinden Avrupa ile entegre olma meselesi, liberalizm üzerinden Avrupa ile entegre olma meselesi, NATO üzerinden Batı ile entegre olma meselesi. Bunları ortaya koyduğunda ortada gerçek anlamda bir Türkiye kalmaz. Bir sömürgeleştirme, post sömürgecilik diyeceğimiz yöntemlerle Türkiye'yi teslim alma süreçleri var. Burada da Batıcı asimilasyon kültürel anlamda, siyasi anlamda, bütün temsil alanlarında çok etkili.

"ULUSAL DEVLET GÜÇLENDİRİLMELİ"

Mehmet Uçum, en büyük zaafın devlet içinde örgütlenmiş çeteler olduğuna dikkat çekti. Uçum, "Bu çetelerin bıraktığı boşluklara başka yapıların girmesine asla izin vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

- Bizim 15 Temmuz'da benim nitelemle milli demokratik halk devriminde çok ciddi halk desteği çıktı. Ulusal devleti güçlendirmek gerekir. En büyük zaafımız devlet içinde örgütlenmiş çetelerdir. Hangi ad altında olsun bu çetelere asla izin vermemeliyiz. Bu çetelerin bıraktığı boşluklara başka yapıların girmesine asla izin vermemeliyiz. Daha yapılacak çok şey var. Bu işin esası tam bağımsızlığa sahip çıkmak, ulusal devleti güçlendirmek.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

mehmet uçum nato 15 temmuz darbe girişimi