Çoban Adası'nda neler oluyor? M. Tümamiral Cihat Yaycı yanıtladı

Türkiye'nin Yunanistan'la Çoban Adası bölgesinde yapmış olduğu koordinasyon Yunan kamuoyunu telaşlandırdı. Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Barış Dikmen Barış Dikmen

Türkiye'nin Yunanistan'la Çoban Adası bölgesinde yapmış olduğu koordinasyon Yunan kamuoyunu telaşlandırdı. Yunanistan adına çalışan yürüten İtalyan Kablo Döşeme Gemisi, Türkiye'den izin alarak faaliyetlerini yaptı. Gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendiren Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, "AB üyesi olan İtalya'nın bu faaliyetleri yapmak için Türkiye'den izin almasının Türkiye-Libya arasında yapılan anlaşmayı kabul ettiği anlamına gelir" dedi.

İtalyan Kablo Döşeme Gemisi Türkiye'den izin alarak faaliyetlerini yaptı. Türkiye-Libya münhasır ekonomik bölge anlaşmasını resmen tanındı.

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, uluslararası anlaşmazlıklarda elimizde koz olarak değerlendirebileceğimiz bir belgeye sahip olduğumuzu belirtti. Bu belgelerin kamuoyuyla paylaşılmasını istedi.

Türkiye, Libya ile imzaladığı münhasır ekonomik bölgede hiç devlet faaliyeti yapmadı. 4 yıldır da Doğu Akdeniz'de bir çalışma yapmıyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

yunanistan türkiye Cihat Yaycı