Cihat Yaycı'dan Bakanlığa bağlı olmayan yabancı okullarla ilgili açıklama

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olmayan yabancı okulların son durumu merak edilmeye devam ediyor. Yabancı okullarda Türk öğrencisi okutan okulları eleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Mevzuat içerisine girmeyen okulların yok hükmünde olduğunu” söyledi.

Barış Dikmen Barış Dikmen

Türkiye ve Fransa arasında yaşanan okul krizi devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olmayıp, Fransız Büyükelçiliğin kontrolünde olan Charles De Gaulle ve Pierre Loti  okullarında Türk öğrencilerinin de okuması tartışmayı alevlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Bakanlığın mevzuatına girmeyen okulların yok hükmünde olduğunu söyledi.

Okulların hukuki statüye kavuşması için uluslararası sözleşmeler yapılması gerektiğini aktaran Bakan Tekin, "bahsi geçen ve yasal dayanağı olmayan okulların ülkeleriyle sözleşme yapmayı arzuluyoruz" dedi.

Konuya ilişkin Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı da Ulusal Kanal’a konuştu. Bu okullardan mezun olan Türk öğrencilerinin yabancılara özel olan Yabancı Öğrenci Sınavına girdiğini belirten Yaycı, bunun adaletsizlik olduğunu ifade etti.

Yaycı, Fransız Büyükelçiliğinin yanı sıra Amerikan Büyükelçiliğinin de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i hedef göstermesini de eleştirdi : "Enteresandır Fransız büyükelçisinin Milli Eğitim Bakanını hedefe koymasını anlıyorumda Amerikan Büyükelçisinin nasıl milli eğitim bakanını hedefe koyduğunu anlayamıyorum. Amerikan Büyükelçisinin bu işle ne alakası var? Hala Türkiye’de milli eğitim müfredatına etki etmeye çalışanlar var." 

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

milli eğitim bakanlığı yabancı Cihat Yaycı