CHP'yi karıştıran 50 vekil iddiası! Kemal Kılıçdaroğlu yalanladı, Vedat Yenerer şahit gösterdi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "CHP'deki 50 vekil bana sadık" ifadelerini yalanladı "Böyle bir açıklamam olmadı" dedi. O görüşmeyi yapan ve konuyu gündeme getiren gazeteci Vedat Yenerer, "Erdebil Horasan Alevi Ocakları Başkanı Ali Aker şahidimdir" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Haber Merkezi

Parti içi kavgaların açıktan yapıldığı CHP'de sular durulmuyor. Son olarak eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Partide 50 vekil bana sadık" açıklaması kamuoyunun gündemi oldu.

Gazeteci Vedat Yenerer, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası bu haberi gündeme taşıdı. Haber ses getirince Kılıçdaroğlu iddiayı yalanladı.

Ancak gazeteci Vedat Yener iddiasını sürdürdü. Görüşmenin ayrıntılarını Ulusal Kanal'da yayınlanan Başkent Kulisi programında anlattı.

- Aradım kendisini Ankara'da. İstanbul'dan kalktım Ankara'ya randevu aldım gittim. Yaklaşık bir saat sohbet ettik. Önce siyasete devam edip etmeyeceğini sordum. "Evet devam edeceğim" dedi. "Başka bir partide mi?" dedim. "Hayır CHP'de, tam da burada" dedi. Ben de bunun arkasından Sayın Ümit Özdağ'ın "En az 50-55 milletvekilinin Kılıçdaroğlu'na sadık olduğunu düşünüyorum" cümlesini ilettim. "Siz ne diyorsunuz bu cümleye?" dedim. Sayın Ali Aker'in yanında iki defa "Evet doğru" dedi.

Yenerer, görüşmede yer alan Erdebil Alevi Ocakları Başkanı Ali Aker'i de şahit gösterdi.

- Gerçekten ben onun söylediklerini yazmamış olsaydım Alevi Bektaşi kanaat önderinin yanında şahidimdir diyebilirdi. Ama o diyemiyor, ben diyorum. Bana iki kez doğrudur dediğine şahit Erdebil Horasan Ali Bektaşı Vakfının Genel Başkanı, kanaat önderi, Alevi dedesi Ali Aker'dir.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

chp kemal kılıçdaroğlu milletvekili