CHP'den tepkiler üzerine yeni açıklama! Devletçilik okunun mor ve yeşil renge boyanacağı belirtilmişti

Özgür Özel’in CHP logosundaki 6 oktan biri olan devletçilik okunun mor ve yeşile boyanacağı ile ilgili açıklamaları tartışma yarattı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Özel’in sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu ancak değişen bir şey olmadı. Yapılan açıklamada batı merkezli dayatmalara bir itiraz yok.

Haber Merkezi Haber Merkezi
CHP'den tepkiler üzerine yeni açıklama! Devletçilik okunun mor ve yeşil renge boyanacağı belirtilmişti

CHP lideri Özgür Özel, Atatürk’ün devletçilik ilkesini hedefine aldı. Devletçilik okunun mor ve yeşile boyanacağı ile ilgili açıklamaları, tartışma yarattı.

CHP Genel Başkanı, parti logosundaki 6 oktan biri olan devletçilik okunun mor ve yeşil renge boyanacağı söyledi. Sosyal medyada tepkiler doruğa ulaştı. Hal böyle olunca Parti Sözcüsü Deniz Yücel, büyük tepki çeken konuya ilişkin açıklama yapmak zorunda kaldı.

Parti Sözcüsü, Özel'in sözlerinin yanlış anlaşıldığını savundu. Yücel, boyamanın olmayacağını söylediği açıklamada mor ve yeşil programlara ilişkin görüş bildirmedi. Yücel "Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir. CHP'nin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir." dedi.

Konu daha önce de gündeme gelmiş, Özel, belediyelerde kurdukları LGBT propagandası yapan ve AB tarafından finanse edilen eşitlik birimlerinin iktidar olmaları halinde bakanlık düzeyine çıkarılacağını açıklamıştı. Ardından da 'devletçilik okuna mor renk katacaklarını' söylemişti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

chp mor Yeşil Özgür Özel