CHP'de liderlik tartışmaları! İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık sorusuna verdiği yanıt

CHP’deki koltuk kavgasında eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yeni tartışmalara kapı aralayacak çıkış yaptı. "Yeniden Genel Başkan olmak istiyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Siyasetin giriş kapısı vardır ama çıkış kapısı yoktur" dedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
CHP'de liderlik tartışmaları! İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık sorusuna verdiği yanıt

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içerisindeki liderlik tartışmalarını yükseltecek açıklamalar yapmaya devam ediyor. T24'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Yeniden genel başkan olmak istiyor musunuz?" sorusuna açık kapı bırakarak yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben partide genel başkanlık yapan bir kişi olarak elbette ki siyasetle yakından ilgilenmek zorundayım. Siyaseti göz ardı etmek, Türkiye'nin sorunlarına bakmamak, sorunlar konusunda üretilen çözümleri irdelememe gibi bir lüksüm yok. Dolayısıyla siz siyasetle ilgilendiğiniz ölçüde siyaset kurumu daha sağlıklı bir yapıya kavuşur, diye onlara da düşüncelerimi aktarıyorum. Rahmetli Demirel'in dediği gibi, siyasetin giriş kapısı vardır ama çıkış kapısı yoktur." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları sürpriz görüşme hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, CHP’deki ayrışmaya dikkat çekti. Birlik ve beraberlik sağlama iddiasında olduğunu belirtti.

CHP'de liderlik tartışmaları! İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık sorusuna verdiği yanıt - Resim : 1

"KİM YUMUŞAYACAKSA BUYURSUN"

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in normalleşme söylemelerini de eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Devleti bu hâle getiren sarayla ancak mücadele edilir. Normalleşme söylemi bunlara cesaret verir. Neyi konuşacaksınız? Neyi tartışacaksınız bunlarla? Partimize "çöp-çamur-çukur" diyen Erdoğan. Genel Başkan'a "cibilliyetsiz" diyen o. Kim yumuşayacaksa, kim normalleşecekse buyursun. Ben asla bunları unutup kabul etmeyeceğim." dedi.

Özel röportajda terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş'a da selam göndermeyi atlamayan Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ın siyasal düşüncesi nedeniyle hapiste olduğunu öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Demirtaş’tan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

chp kemal kılıçdaroğlu