CHP Parti Meclisi, tüzük taslağı için toplandı! En tartışmalı konu ön seçim ayrıntısı oldu

CHP, tüzük kurultayını görüşmek için Parti Meclisi’ni topladı. Milletvekillerine sunulduğu iddia edilen taslakta en tartışmalı konu ön seçim ayrıntısı oldu. Merkez yoklamasının etkisinin yüzde 5’ten 15’e çıkarılmasına tabandan tepkilerin geldiği belirtildi.

Cemre Nilsu Çatakoğlu Cemre Nilsu Çatakoğlu

Tepki çeken ön seçim ayrıntısının yer aldığı CHP’nin tüzük taslağı Parti Meclisi’nde ele alındı.

Yeni tüzük süreciyle ilgili CHP’deki tartışmalar sürüyor. Bir yandan 3 dönem kuralı getirilmesi diğer yandan ön seçim için öngörülen sürecin tabanın tepkisine neden olduğu belirtiliyor.

CHP tabanı aday belirlemede merkez yoklamasının etkisinin yüzde 15’e çıkarılmasına tepkili. Parti Meclisi'nde "130 milletvekilinin 90’ı genel merkez tarafından belirlenirse ön seçimin ne anlamı var?" sorularının gündeme geldiği belirtiliyor.

İMAMOĞLU-KILIÇDAROĞLU ORTAKLIĞI

6-9 Eylül’de yapılacak tüzük kurultayı ile ilgili yeni iddialar da gündemde. CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kurultayda ortak hareket edecek.

Ekrem İmamoğlu’nun “Cumhurbaşkanı adayının üyelerce belirlenmesi” gibi talepleri olduğu belirtildi. Kaynaklar, bu taleplerin tüzük taslağında yer almaması nedeniyle de İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun kurultayda birlikte itiraz edeceğini ifade etti.

İmamoğlu-Kılıçdaroğlu’nun yaptığı görüşme ve bir nikahta bir araya gelmeleri yeni bir ortaklık sinyali olarak da yorumlanmıştı.

chp parti tüzüğü CHP parti meclisi