CHP, Namık Tan'a sahip çıktı! CHP Sözcüsü Deniz Yücel açıklama yaptı

CHP, Mavi Vatan’ı "Masal" olarak tanımlayan milletvekiline sahip çıktı. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, konuşmanın cımbızlandığını savundu. Hulusi Akar, CHP’li Namık Tan için "Kime ve neye hizmet ettiğini anlayamıyoruz, vatandaşlar Sayın Tan’ın pasaportunun rengini soruyor" ifadelerini kullandı.

Mavi Vatan’da verilen mücadeleye “Masal” dedi, CHP Genel Merkezi sahip çıktı. O isimlerden biri de Emekli Tümamiral CHP Genel başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu oldu.

CHP Milletvekili Namık Tan’ın, "Sınır ötesi harekatlarla yetinmedi, denizaşırı maceralara yeltendi. Bir ara tutturduğu, Mavi Vatan masalıyla, o da koşulların zorlamasıyla, yani ekonominin iflası kapıya dayanınca neyse ki oldukça çabuk yüz geri etti." sözleri üzerine CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Naım Tan’a yönelik linç girişimi olduğunu öne sürdü.

- Mavi Vatan konusuyla ilgili partimizin tam bir mutabakat ve tutarlılık içerisinde olduğu görüşlerini siz değerli basın mensuplarıyla ve kamuoyuyla paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Sayın Namık Tan'ın partimiz adına yaptığı son derece yerinde tespitler ve tanımlamalar içeren konuşmanın bir bölümü adeta cımbızlanarak iktidara yakın sosyal medya üzerinden bir linç kampanyası başlatılmıştır.

MAVİ VATAN TARTIŞMASI MECLİS'E TAŞINDI

Diğer yandan Mavi Vatan tartışmalara Meclis Genel Kurulu’na da yansıdı. Eski Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçmişte Vaşington ve Tel Aviv Büyükelçilikleri yapan Namık Tan’ı sert sözlerle eleştirdi.

- Ana vatan, Mavi Vatan, yavru vatan ayrılmaz bir bütündür. Parçalamak isteyenlerin akıbeti malum... Kimileri denizlerde boğuldu, kimileri dağlarda çukurlara gömüldü. Önceki açıklamaları dikkate alındığında, Tan'ın kime, neye, hangi amaca hizmet ettiğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Vatandaşlar Tan'ın pasaportunun rengini soruyor.

CHP ve AK Partili vekillerin arasında ise gerilim tırmandı. Genel Kurul’da sesler yükseldi.

chp namık tan Mavi Vatan