CHP Mavi Vatan'ı hedef aldı! Tepki yağdı

CHP’nin Mavi Vatan’ı hedef alan politikasına tepki yağdı. İlk tepki Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "CHP Mavi Vatan'a değil, Atlantik'e demirlemiştir. Mavi Vatan Sahipsiz değildir" dedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
CHP Mavi Vatan'ı hedef aldı! Tepki yağdı

 CHP’nin Mavi Vatan yaklaşımı Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir ve Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı’dan da tepki çekti.

Eski ABD Washington Büyükelçisi ve CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan’ın, Meclis kürsüsünden Mavi Vatan’ı hedef alan sözlerine tepki yağdı.

CHP’nin Namık Tan ile ortaya koyduğu Mavi Vatan politikasına karşı ilk çıkışı Vatan Partisi yaptı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "Mavi Vatan, ABD'ye elçi olanlar için masal olabilir. Ancak Mavi Vatan Türkiye'nin en büyük hakikati ve geleceğidir." dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bursalı, Amiral Soner Polat'ın Mavi Vatan için dediği "Türk Milleti için bir bilinç sıçramasıdır." sözlerini de hatırlattı.

ABD ve İsrail temelli Doğu Akdeniz ve Suriye’de yükselen tehditlere işaret eden Bursalı,
"CHP Mavi Vatan'a değil, Atlantik'e demirlemiştir. Mavi Vatan Sahipsiz değildir." dedi.

Genel Sekreter'in paylaşımda "Türkiye Doğu Akdeniz'de hızla MEB ilân ederek, Atlantik bekçilerine stratejik yanıtını vermelidir." mesajı da yer aldı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medyada yaptığı açıklamasında "Kabul edilemez, sorumsuz ve yakışıksız bir ifadedir." ifadelerini kullandı.

Çelik, Namık Tan'ın açıklamalarını "Yunanistan’ın sözde tezlerine destek veren, siyasi pusulasını kaybetmiş bir yaklaşımdır." diyerek eleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, CHP’nin vatan kavramından uzaklaştığını belirtti. Özdemir, “her hal ve davranışında milli varlığımıza yönelen muhasım çevrelerle kol kola giren CHP zihniyeti ne olursa olsun bir türlü Türk milletinden yana olamamaktadır” diye konuştu.

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı da Tan'a tepki göstererek istifaya çağırdı. Yaycı, CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan’ı Yunanistan parlamentosunda görev almaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bu arada tepkiler yükselince konu hakkında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu'ndan da bir açıklama geldi. Bağcıoğlu, "Mavi Vatan her türlü siyasi mülahazaların dışında olup uzun yılların emeğine dayanır." ifadelerini kullandı.

chp Mavi Vatan