CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel selefi Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan dava hakkında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkan Özel, “Hapse mi atacaksınız? Bir önceki genel başkanı hapse atmak için önce mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım” dedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 2022 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu, dokunulmazlığının kalkması üzerine işleme konuldu, iddianame kabul edilerek dava açıldı.

"Suç ve suçluyu zincirleme övme" suçlaması yöneltilen Kılıçdaroğlu için 2 buçuk yıldan 3 buçuk yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı - Resim : 1

CHP Genel Başkanı Özgür Özel açılan dava hakkında konuştu. Suç duyurusunda bulunan MHP’li isimleri hedef aldı. Özgür Özel, "MHP’nin vaktiyle kendi tükenmişliğinin, milletin gönlünden düşmüş olmanın, suç örgütleriyle anılıyor olmanın, evlatlarının kanını Ankara’da sokak ortasında bırakmış olmanın ayıbını örtmek için yaptıkları, atanmalarına vesile oldukları birtakım silahşörleri tarafından yazılmış, kabul edilmiş iddianameler üzerinden ortaya koydukları bir kurgudur. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hazırlanan iddianame Sinan Ateş cinayetini örtmez." dedi.

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı, oturacağı sandalyeye kendisinin oturacağını söyledi. Özel, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu o sanık sandalyesinde, orada oturur mu, bence oturmamalı hiçbirinin hakkı yok, onun oturması gereken yere gidip ben oturacağım. Bu kadar net! Hepsi haddini bilsin!" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Özgür Özel kemal kılıçdaroğlu chp