CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "CHP'nin hedefi Avrupa Birliği'ne tam üye olmuş bir Türkiye"

Cumhuriyet Halk Partisi, Avrupa Birliği sevdasından vazgeçmiyor. Partisinin tüzük kurultayının açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin hedefinin "Avrupa Birliği'ne tam üye olmuş bir Türkiye" olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi Haber Merkezi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "CHP'nin hedefi Avrupa Birliği'ne tam üye olmuş bir Türkiye"

Dünya yüzünü Asya'ya dönerken Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin önüne tersi yönde programlar koymayı vadediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin hedefinin Avrupa Birliği'ne tam üye olmuş bir Türkiye olduğunu ifade etti.

Özgür Özel, "Bugün Cumhuriyet Halk Partisi tüm mikro hedeflerin yanı sıra Türkiye'nin önünde makro bir hedef de koymaktadır. O hedef 'Avrupa Birliği'ne tam üyelik' hedefidir. Pusulası millet olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin hedefi güçlü zengin dünya ile barışık ve dünya ile yarışan Avrupa Birliği'ne tam üye olmuş bir Türkiye'dir" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "CHP'nin hedefi Avrupa Birliği'ne tam üye olmuş bir Türkiye" - Resim : 1

"DEĞİŞİM TALEBİNİN ALTINI DOLDURACAĞIZ"

Partisinin tüzük kurultayının açılışında konuşan Özgür Özel, kurultayla birlikte değişim talebinin altını dolduracaklarını vurguladı. Özel, "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda bu değişim talebinin altını doldurarak tüzüğümüzü daha da demokratikleştirecek ardından partimizin iktidar programına evrilecek olan parti programımızı değiştirme aşamasına güçlü bir adım atacağız." dedi.

"İLK SEÇİMDE ATAMIZIN PARTİSİNİ İKTİDAR YAPACAĞIZ"

Özgür Özel, CHP'yi sonraki seçimlerde iktidar yapacaklarını iddia etti. Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi bugün özgüvenli siyasetiyle iktidarı tek ve en güçlü seçeneğidir. Atatürk'ün hatırası armağan ederiz ki partimiz cumhuriyeti korumaya, yüceltmeye and içmiş gençlerin ve kadınların daha çok söz sahibi olduğu bizzati milletin partisi olarak yapılacak ilk seçimlerde atamızın partisini iktidar yapacak kararlılıktadır" dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Özgür Özel chp