Çataklı'dan Kılıçdaroğlu'na rakamlarla uyuşturucu yanıtı

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, Ekim ayında 21 terör eyleminin engellendiği, PKK’nın silahlı dağ kadrosuna 9 çizik daha atıldığını açıkladı. Çataklı, polis teşkilatının uyuşturucu ile mücadelesinde dikkat çeken rakamlar da paylaştı.

Terör örgütlerinin dağ kadrosuna ve finansal destek sağladığı uyuşturucuya darbe indirildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı Ekim ayı faaliyetlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Çataklı, terörle mücadelede Ekim ayı bilançosunu açıkladı:

- PKK’nın silahlı dağ kadrosuna 9 çizik daha attık. Aralarında 4’ü liste dışı ve 1’i gri kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu dağ kadrosundan 9 terörist; 8’i ölü, 1’i sağ olarak etkisiz hale getirildi. 17 terör eylemi engellenmiştir.

 Çataklı, Türk polis teşkilatının uyuşturucu ile mücadelesindeki sonuçları da kamuoyu ile paylaştı. Uyuşturucu ile mücadelede emniyet teşkilatını hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na rakamlarla yanıt verdi:

- UYUŞTURUCU ile mücadeleye yönelik ekim ayında gerçekleştirilen 25 bin 767 operasyonda 32 bin 393 kişi gözaltına alınmış, 1822 kişi adli makamlar tarafından tutuklanmıştır. Yapılan operasyonlarda geçen aya göre yüzde 95'lik artışla 16 bin 728 kilogram esrar, geçen aya göre yüzde 39 artışla bin 361 kilogram skunk, 151 kilogram eroin, ele geçirildi.

 Bakan Yardımcısı, ülkesine dönen Suriyeli sayısını da açıkladı:

- Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 531 bin 326, bugün itibarıyla ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı 3 milyon 611 bin 143 kişidir.

 Aile içi ve kadına yönelik şiddete ilişkin verileri paylaşan Çataklı, Ekim ayında 24 kadının yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı.

ismail çataklı uyuşturucu