Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çiğli Belediyesinde işten çıkarılan işçilerle ilgili harekete geçti! Müfettiş görevlendirildiği duyuruldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, CHP’li Çiğli Belediyesi’nin işçi kıyımına karşı harekete geçti. Bakanlık, konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.

Haber Merkezi Haber Merkezi

CHP’li Çiğli Belediyesi’nin işten çıkarttığı emekçilerin 56 gündür süren hak arayışı süreciyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan önemli bir adım geldi.

Bakanlık, Ulusal Kanal'ın ilk günden beri Türkiye'nin gündemine getirdiği işçilerin mücadelesiyle ilgili, müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapılması için bir süre önce Bakanlığımız tarafından müfettiş görevlendirilmiş olup, müfettişlerimiz olayla ilgili incelemelerini hassasiyetle sürdürmektedir. Bakanlık olarak konuyu yakından takip ediyoruz." denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çiğli Belediyesinde işten çıkarılan işçilerle ilgili harekete geçti! Müfettiş görevlendirildiği duyuruldu - Resim : 1

İşlerine geri dönmek isteyen emekçiler, İzmir’de başlattığı eylemsellik sürecini 15 Temmuz’da Ankara’ya taşıdı.

4 Ağustos Pazar günü Kadın Kolları Kurultayı'ndan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in talimatıyla salondan kovulan işçiler, CHP Genel Merkezi önündeki nöbetlerine devam etti.

İşçiler, pazar günü yapılan CHP Parti Meclisi toplantısı öncesi de genel merkez binasına gelen parti yöneticilerini protesto etti.

Çiğli Belediyesi chp çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı