BTK'den yazılım sorunuyla ilgili son dakika açıklaması! İnternet sistemleri neden çöktü? İşte arkasındaki o gizli sebep

Dünya çapında etkili olan internet ve yazılım sistemlerindeki sorunlarla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) önemli bir açıklama geldi. Peki internette neden sorun yaşanıyor? Yazılım sistemleri neden çöktü? İşte BTK'nin açıklaması ve yazılım sistemlerindeki sorunun kaynağı...

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
BTK'den yazılım sorunuyla ilgili son dakika açıklaması! İnternet sistemleri neden çöktü? İşte arkasındaki o gizli sebep

Dünya genelinde internet ve bilgisayar yazılım sistemlerinde ciddi sorun yaşanıyor. Yaşanan küresel çaptaki sorun birçok ülkede pek çok sektörü büyük oranda etkilemiş durumda.

Küresel çaptaki çoğu sektörde işlemler büyük oranda durmuş durumda. Özellikle hava trafiği yaşanan sorundan en çok etkilenen alan olarak dikkati çekiyor.

Dünyadaki birçok ülkede havalimanlarında uçuşlarda sorunlar yaşanırken havayolu şirketlerinin planladığı seferlerde de iptaller ve aksamalar meydana geldi. Türk Hava Yolları (THY) da yaşanan sorundan dolayı biletleme ve rezervasyon işlemlerinde aksamalar yaşandığını ve sorunun çözümü için çalışmalar gerçekleştirildiğini duyurmuştu.

BTK'den yazılım sorunuyla ilgili son dakika açıklaması! İnternet sistemleri neden çöktü? İşte arkasındaki o gizli sebep - Resim : 1

İNTERNET SİSTEMLERİ NEDEN ÇÖKTÜ? BTK'DEN KRİTİK AÇIKLAMA!

Dünya çapında yaşanan yazılım sistemlerindeki büyük sorunla ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) da önemli bir son dakika açıklaması geldi.

BTK'den yapılan açıklamada, yaşanan aksaklığın sebebi ve çözüm önerileriyle ilgili bilgi paylaşıldı.

BTK'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Windows işletim sistemi kullanan cihazlarda küresel çapta yaşanan kesintiye ilişkin inceleme yapıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

- Yaşanan aksaklığın siber saldırı kaynaklı olmadığı tespiti yapılmıştır. Söz konusu kesintinin CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiği tespit edilmekle birlikte çözüm önerileri SİP platformu üzerinden tüm SOME'lerimiz ile paylaşılmıştır. Ülkemizin siber sınırlarını korumak için yerli ve milli ürünlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaya devam ediyoruz.

Kaynak: Anadolu Ajansı

internet Yazılım Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu son dakika