Borçlu belediyelere bildirim gönderildi! Bakan Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borcu için açıklama yaptı

Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyelerden 96 milyar liralık prim alacağı için harekete geçti. Bütün borçlu belediyelere bildirim gönderildiğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklamasında "Bu bir milli kaynaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Borçlu belediyelere bildirim gönderildi! Bakan Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borcu için açıklama yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı açıklama sonrası kamera karşısına geçti.

SGK borcu olan belediyelere borç bildirimi gönderdiklerini söyleyen Bakan Vedat Işıkhan, "Bazı belediyeler borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Ancak hala harekete geçmemiş belediyelerin sayısı da ne yazık ki fazla" diye konuştu.

Vedat Işıkhan, "Bakınız bugün itibariyle belediyelerin prim borçları toplamda 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80'i belediye şirketlerine aittir." dedi.

Vedat Işıkhan, belediyelerin çalışanlarının sigorta primlerini ödemediği ve bu paraların başka kalemlere aktarıldığının altını çizdi.

- Amacımız, SGK'ye olan prim borçlarını tahsil ederek, kayıt dışı ile mücadele ederek ve istihdamı artırarak SGK'nin prim gelirlerini artırmaktır, emeklilerimiz başta olmak üzere vatandaşlarımıza daha iyi imkanlarla hizmet vermektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, borçların yapılandırılması ve ödeme planlarının oluşturulması konusunda belediyelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını da ifade etti.

Vedat Işıkhan, açıklamasının ardından sosyal medyadan paylaşım yaparak SGK'ya en fazla borcu olan 5 belediyeyi açıkladı. 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu kaydeden Işıkhan, ayrıca 96 milyar liranın yüzde 67,7'sinin yine CHP’li belediyelere ait olduğunu belirtti.

Buna göre Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 5,7 milyar lira, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 5,3 milyar lira, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 3,3 milyar lira, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 3 milyar lira ve Şişli Belediyesi 1,8 milyar lira SGK borcu var.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Vedat Işıkhan sgk borç