Bölücü teröre Pençe Kılıç darbesi: PKK’ya ait 89 hedef imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde teröristlerin inlerine girdi. Pençe-Kılıç operasyonunda PKK’ya ait 89 hedef imha edilirken, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunuyor.

Türkiye, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine 70’e yakın F-16 ve İHA’yla harekat düzenledi. TSK’nın, “Hesap zamanı!” diyerek duyurduğu “Pençe-Kılıç” harekatında 89 hedef imha edildi.

PKK’YA AİT 89 HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı, aralarında PKK'nın sözde yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Harekatta büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldı:

- Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine Pençe-Kılıç Hava Harekatı başarıyla icra edilmiştir. Pençe-Kilit Hava Harekatı ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargah ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

 Aynel Arab’ın da ilk kez vurulduğu operasyonla, bundan sonra asıl hedefin Suriye’deki terör merkezleri olacağının da mesajı verildi.

Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadelenin, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla süreceğini vurguladı. Bakan Hulusi Akar, "operasyon sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı." dedi.

Pençe Kılıç Hava Harekâtı Milli Savunma Bakanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri pkk hulusi akar