Bodrum'da yakalanan terörist Rusya'ya iade edildi

Moskova'da bombalı saldırı düzenledikten sonra Türkiye'ye kaçan ve Bodrum'da yakalanan Rus terörist Evgenii Serebriakov Rusya'ya iade edildi. Terörist saldırıyı Ukrayna Güvenlik Servisi'nin talimatıyla yaptığını itiraf etti.

Murat Güneş Murat Güneş
Bodrum'da yakalanan terörist Rusya'ya iade edildi

Türkiye, Moskova'da üst düzey askeri yetkiliye bombalı saldırı düzenledikten sonra Türkiye'ye kaçan ve Bodrum'da yakalan Rus terörist Evgenii Serebriakov'u Rusya'ya iade etti.

Moskova'da Rusya Federal Güvenlik Servisi yetkilileri tarafından sorgulanan Serebriakov, saldırıyı Ukrayna Güvenlik Servisi'nin talimatıyla yaptığını itiraf etti. Serebriakov, İstanbul'da Ukrayna istihbarat servisinden bir koordinatörle görüştüğünü anlattı.

Serebriakov sorguda, "İlya adında biriyle konuşmaya başladım, Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanı olduğunu düşünüyorum. Onunla Wire üzerinden konuştuk, ayrıca İstanbul'da bir görüşme yaptık" dedi.

Ukrayna istihbaratıyla Şubat 2023'te kendi inisiyatifiyle irtibata geçtiğini belirten Serebriakov, bir koordinatörle yazıştığını ve ondan Rus askeri yetkiliyi öldürmesi yönünde teklif aldığını açıkladı.

Serebriakov, saldırı karşılığında kendisine 10-20 bin dolar arasında bir para ödülü ve Ukrayna pasaportu vaat edildiğini de ifade etti.

Rusya Soruşturma Komitesi, Bodrum'da yakalanan teröristin hedefinin Türkiye'den Ukrayna'ya gitmek olduğunu açıkladı. 1995 doğumlu Serebriakov'un 2 kişiye suikast düzenleme ve yasadışı olarak patlayıcı madde taşıma suçlarından yargılanacağını bildirdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

rusya bodrum terörist