Bilim insanlarına saldırı girişimi: Polis tarafından engellendi

Malatya'da, hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit madde geliştiren İnönü Üniversitesi'nde görevli akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi polis tarafından engellendi. Olay, Yeşilyurt ilçesi Yakınca mevkiinde meydana geldi.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Bilim insanlarına saldırı girişimi: Polis tarafından engellendi

Kimya Mühendisi Dr. Yeliz Toptaş ve İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Toptaş, özel araçlarıyla seyahat ederken başka bir otomobil tarafından çarparak durdurulmaya çalışıldı. Çarpmayı gerçekleştiren dört kişi, akademisyen çiftin aracını sağa çekmelerini söyleyerek üzerine yürüdü. Bu sırada olay yerinden geçen polis ekipleri hızla müdahale etti. Zanlılardan ikisi olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Polis, diğer iki zanlının kimlik kontrolünü yapmak istediğinde, zanlılar araçlarına binerek kaçtı. Kovalamaca araç kamerasına yansıdı ve 1 saatlik takip sonucunda Doğanşehir ilçesi sınırlarında iki zanlı yakalandı. Zanlılardan birinin çok sayıda sabıka kaydı olduğu ve arandığı, diğerinin ise görevinden ihraç edilen eski bir asker olduğu belirlendi.

Akademisyen çift, polis merkezine giderek zanlılar hakkında şikayetçi oldu. Çok sayıda sabıka kaydı ve aranması bulunan zanlı tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

akademisyen suikast