Beşar Esad'dan Türkiye açıklaması: "Terörle mücadele her iki taraf için de ortak bir çıkardır"

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye ile ilişkilerin onarılması konusunda ciddi olduklarını söyledi. Henüz görüşmelerde ilerleme sağlanamamasının her iki ülkeye de hasarlar verdiğini belirten Esad, “Terörle mücadele her iki taraf için de ortak bir çıkardır.” dedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Beşar Esad'dan Türkiye açıklaması: "Terörle mücadele her iki taraf için de ortak bir çıkardır"

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye ile ilişkilerde neden ilerleme sağlanamadığı ve bu durumun açtığı zararlar hakkında önemli değerlendirmeler yaptı.

Türkiye ile ilişkileri normalleştirme konusunda ciddi olduklarını belirten Esad, Rusya, İran ve Irak’ın bu konuyla ilgili girişimleri olduğunu söyledi. Esad, “Bu girişimleri ele alırken, niyetler zararsızsa komşu ülkeler arasında genellikle çatışmayan ilkelerimiz ve çıkarlarımızdan yola çıktık” ifadelerini kullandı.

Şam’da Halk Meclisi’nde konuşan Esad, “İlerleme olmadan geçen her gün, sadece Suriye tarafında değil Türkiye tarafında da hasar biriktiriyor. Terörle mücadele her iki taraf için de ortak bir çıkardır. ” dedi.

“Çözüm dürüst olmak ve hatanın nerede olduğunu tespit etmektir” diyen Esad, “Herhangi bir müzakere sürecinin başarıya ulaşması için bir referans noktasına ihtiyacı vardır” değerlendirmesi yaptı.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, önceki toplantılarda sonuç alınamamasının kısmen bir referans noktasının olmamasından kaynaklandığını kaydetti.

Esad, daha önceki toplantılarda Türkiye’nin Suriye’den çıkması konusunu dile getirdikleri hatırlattı. Ardından da sözlerini, "Suriye'nin şu anda bahsettiği aşama temeller ve ilkeler aşamasıdır. Çünkü bu aşamanın başarısı daha sonraki başarıların temelini oluşturmaktadır. Türk yetkililerin açıklamaları temelsizdir, çünkü bizim kriterimiz egemenliktir." İfadeleriyle tamamladı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

suriye türkiye esad